Bure Bez Dna

Bure Bez Dna

Bure Bez Dna
 
Početna stranicaVideo i muzikaGalleryFAQPretraľnikČlanstvoKorisničke grupeRegistracijaLogin

Share | 
 

 Čudne vjesti

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Go to page : Previous  1 ... 13 ... 23, 24, 25, 26  Next
Autor/icaPoruka
damir123
Admin


Broj postova : 2839
Join date : 23.11.2009
Age : 49
Lokacija : Hrvatska

PostajNaslov: Re: Čudne vjesti   uto kol 10, 2010 11:38 pm

Obiteljski rat oko pepela Marlona Branda


AFP

Urna s pepelom legendarnog glumca Marlona Branda trenutačno je u posjedu Donne Lopez Geon, koja je bila u vezi s pokojnim Brandovim sinom.


Nakon smrti Christiana Branda, Donna je uzela nekoliko njegovih osobnih stvari, među kojima i urnu s posmrtnim ostacima njegovog oca Marlona Branda, piše Dailymail.co.

Christianova majka Anna Kashfi, koja se razvela od Marlona 1959. godine, traži da se pepeo pokojnika vrati u posjed obitelji.

U tužbi koju je podnijela sudu navodi kako Donna ne želi vratiti urnu s pepelom, iako je sud već prije donio odluku da Anna jedina smije raspolagati Christianovom imovinom nakon njegove smrti.

'Christian nikada nije bio u dobrim odnosima sa svojom obitelji i zadnje što je u životu želio je da oni, a pogotovo njegova majka, raspolažu njegovim stvarima', rekla je Donna Lopez Geon.

'Iz urne sam uzela nešto pepela i posula ga iznad kanjona Franklin, na Beverly Hillsu. Marlon je jako volio to mjesto', rekla je Donna nakon što su je pitali što je učinila s pepelom pokojnog glumca.

Posmrtni ostaci Marlona Branda stavljeni su u nekoliko urni, koje su predane različitim ljudima, dok je dio njegovog pepela već prosut na Tahitiju i Dolini smrti.


K.K.
10.08.2010.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
damir123
Admin


Broj postova : 2839
Join date : 23.11.2009
Age : 49
Lokacija : Hrvatska

PostajNaslov: Re: Čudne vjesti   uto kol 10, 2010 11:40 pm

Prodala nevinost kako bi pomogla obitelji


Thinkstock

Osamnaestogodišnja plavuša iz Mađarske prodala je svoju nevinost za 200.000 funti jednom Britancu nakon što je prodaju oglasila na online aukciji.


Kako bi se domogla novca te pomogla svojoj obitelji, osamnaestogodišnjakinja, koja se predstavlja kao Miss Spring, odlučila je prodati svoju nevinost preko eBaya, piše economictimes.indiatimes.com.

Lijepa plavuša sanjala je o tome da postane doktorica, ali je odlučila pričekati te pomoći obitelji da otplati dugove. Njezina majka dignula je kredit koji ne može otplaćivati.

'Ako ne budemo plaćali dugove, mogli bismo ostati bez krova nad glavom te završiti na ulici. Da se to ne bi dogodilo smislila sam način kako zaraditi novac', rekla je djevojka.

'Bila sam u kontaktu s dvojicom potencijalnih kupaca. Ircem i jedan Britancem. Odlučila sam se za Britanca. Bio je pun suosjećanja prema meni i mojoj situaciji. Obojica su mi ponudila i brak. Rekli su da se žele pobrinuti za mene i moju obitelj. No, moja ponuda nije uključivala brak, veliki je to izazov i nisam sigurna da sam spremna za brak', dodala je.

K.K.
10.08.2010.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
damir123
Admin


Broj postova : 2839
Join date : 23.11.2009
Age : 49
Lokacija : Hrvatska

PostajNaslov: Re: Čudne vjesti   čet kol 12, 2010 12:54 am

VIDEO: Golišave striptizete prosvjedovale pred crkvom



Nakon što su četiri godine vjernici prosvjedovali pred njihovim striptiz-klubom, vlasnik kluba iz Ohija i njegove zaposlenice odlučili su prosvjedovati pred crkvom.


VIDEO: Evo zašto trebamo više cijeniti striptizete

Vlasnik striptiz-kluba u Warsawu, Ohio, Tommy George, dosjetio se kako će uzvratiti udarac vjernicima koji su mu kvarili posao tako što su prosvjedovali ispred kluba, snimali tablice posjetitelja i stavljali ih na internet. Sa svojim striptizetama došao je ispred njihove crkve u vrijeme nedjeljne mise i protestirao.



Jedna od striptizeta, Gina Hughes, požalila se kako crkve o njima govore samo najgore, kako su prostitutke koje uništavaju tuđe domove, ali da one samo zaradom čuvaju svoje obitelji i hrane djecu.

Prosvjed se nikako nije svidio pastoru Billu Danfoeu, koji je objasnio kako je ponudio pomoć striptizetama, a vlasnika je nazvao parazitom, piše Post Chronicle


I.Pe.
11.08.2010.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
damir123
Admin


Broj postova : 2839
Join date : 23.11.2009
Age : 49
Lokacija : Hrvatska

PostajNaslov: Re: Čudne vjesti   čet kol 12, 2010 12:56 am

Napao policiju izmetom


Thinkstock

Muškarac iz Farga koji je vlastitim izmetom napao policajce koji su prekinuli zabavu u njegovom domu, osuđen je na godinu dana zatvora i prisilno liječenje od alkoholizma.


Dennis Fike, 66-godišnjak iz SAD-a, priredio je zabavu u svom domu, a nakon što je policija stigla u provjeru, napao ih je vlastitim izmetom.

Osuđen je na godinu dana zatvora i mora redovito odlaziti na terapije liječenja ovisnosti o alkoholu jer će u suprotnom biti u zatvoru još godinu dana, piše Associated Press.

Njegov odvjetnik tvrdi kako je Fike nakon dolaska policije u njegov dom i prekidanja zabave želio otići u toalet, ali mu policajci to nisu dopustili.

Tada je Fike obavio 'veliku' nuždu na tepihu u sobi i povećom količinom izmeta pokušao pogoditi predstavnike reda.

Gosp. Fike optužen je zbog pokušaja napada izmetom na policajca i odupiranja pri uhićenju.


K.K.
11.08.2010.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
damir123
Admin


Broj postova : 2839
Join date : 23.11.2009
Age : 49
Lokacija : Hrvatska

PostajNaslov: Re: Čudne vjesti   čet kol 12, 2010 12:58 am

Novi rekord – 'dobio' 21 metak i preživio



Mladić koji je u pucnjavi s policajcima u Harlemu 'zaradio' najmanje 21 metak i ostao živ vjerojatno je postavio novi rekord, objavili su forenzičari, piše nydaily news.


'Rekao bih da je više od 20 metaka u tijelu rekord. Naravno, pitanje je gdje ćete dobiti metak. Jedan metak može ubiti, ali, vjerovali ili ne, ljudsko tijelo može preživjeti puno rana', kaže dr. Vincent DiMaio, vještak za sudsku medicinu.

'Angel Alvarez (23) pucao je u Bronxu na policiju iz vatrenog oružja, na što je policija uzvratila', priopćila je njujorška policija.

'Liječnici su potvrdili da su uklonili najmanje 21 metak iz njegovog tijela. To je smiješno. On je dobro i može govoriti', kaže Kimberley Créer, sestra Angela Alvareza.

'Alvarez će preživjeti rane od metaka, koji su promašili vitalne organe, ali rizik od infekcije uvijek postoji', kaže DiMaio.

DiMaio dodaje da je do sada najviše rana iz vatrenog oružja zadobila i preživjela osoba od 17 godina, i to prije 10 godina u Teksasu.


K.K.
11.08.2010.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
damir123
Admin


Broj postova : 2839
Join date : 23.11.2009
Age : 49
Lokacija : Hrvatska

PostajNaslov: Re: Čudne vjesti   pet kol 13, 2010 12:51 am

Josip Mihićinac sa 74 godine zubima diže stolove



Bivši građevinski radnik, vremešni i vitalni Josip Mihićinac iz Zaluke Ozaljske bez problema diže predmete teže od njega samoga – i to zubima. Sa svojih 55 kilograma hvata se zubima u koštac sa svim što nije teže od 70 kilograma.


Visok 165 centimetara, težak samo 55 kilograma i ponosan nositelj 74 godine, Josip Mihićinac postao je prava zvijezda.

Ovaj sitan muškarac danas može podići bilo koji predmet težine do 70 kilograma – i to zubima. Dok nije navršio 70 godina mogao je dignuti i stotinu kilograma, pa je tako susjeda, koji je ležao na podu, bez problema podigao zagrizavši njegov remen na hlačama, javlja Večernji list.



'Svašta sam radio kad sam bio mali, pa i zubima dizao stolove, cigle... Stisnem kao kliještima! Mogu i sad zagristi čaše, žilete i samljeti ih", objašnjava Mihićinac.

Otkrio je i tajnu svojih čvrstih zubi. 'Piti puno mlijeka i ne prati zube.'

Dodao je kako je recept za život jednostavan. 'Vjera u Boga, jako srce, dobra žena i – puno mlijeka.'


Z.Č.
12.08.2010.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
damir123
Admin


Broj postova : 2839
Join date : 23.11.2009
Age : 49
Lokacija : Hrvatska

PostajNaslov: Re: Čudne vjesti   pet kol 13, 2010 12:52 am

Farmer sadio kukuruz pa uzgojio marihuanu


Thinkstock

Poljoprivrednik iz Idaha zalijevao je svoje polje kukuruza i neugodno se iznenadio kad je vidio mnoštvo stabljika marihuane. Točnije, na njegovom polju raslo je 314 stabljika u vrijednosti od preko 400 tisuća funti.


Nakon što je ustanovio da na svojem polju kukuruza uzgaja i marihuanu, odmah je nazvao policiju i prijavio cijeli slučaj, piše metro.co.uk.

Policijski detektivi vjeruju da je sjeme marihuane netko namjerno preselio u njegovo polje, jer takvu taktiku koriste uzgajivači kada žele sakriti biljku, te odbacuju šokiranog poljoprivrednika kao osumnjičenika.

Istraga je pokazala da su slični slučajevi prijavljeni i prošle godine, te kako se ovogodišnja sadnja marihuane poklapa s vremenom žetve kukuruza.

Lokalni mještani pozvani su da odmah prijave svaku neobičnu aktivnost na svojim poljima.


K.K.
12.08.2010.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
damir123
Admin


Broj postova : 2839
Join date : 23.11.2009
Age : 49
Lokacija : Hrvatska

PostajNaslov: Re: Čudne vjesti   pet kol 13, 2010 12:56 am

VIDEO: Marinirao živog mačka jer je 'trudan'



Američki policajci zaustavili su vozača u redovitoj kontroli prometa i otkrili da u prtljažniku vozi večeru. I to ne bilo kakvu – živu mačku prekrivenu uljem, solju, začinima i papričicama. Mica maca se 'pacala' kako bi bila ukusnija.


Policajci iz gradića Buffala u subotu predvečer, u redovitoj ophodnji, zaustavili su 51-godišnjeg Garyja Korkuca jer se nije zaustavio na znak 'stop'.

U jednom trenutku učinilo im se da čuju mijaukanje iz automobila, koje je postajalo sve glasnije. Otvorili su prtljažnik i ugledali preplašenu mačku.

Crno-bijeli mačak Navaro bio je prekriven uljem, solju, začinima i ljutim papričicama.




Korkuc je policajcima izjavio kako ga je planirao skuhati jer ima 'loš karakter' i jer je 'trudan', iako je mužjak i kastriran.




Korkuc je optužen za okrutnost prema životinjama, a nesretni mačak smješten je u lokalno prihvatilište za životinje, gdje čeka novog udomitelja.



Z.Č.
12.08.2010.

[Vrh] Go down
Korisnički profil
damir123
Admin


Broj postova : 2839
Join date : 23.11.2009
Age : 49
Lokacija : Hrvatska

PostajNaslov: Re: Čudne vjesti   pet kol 13, 2010 12:58 am

Kuhar u restoranu lizao, ljubio i gutao žabe



Glavni kuhar restorana Osaka u Iowi kažnjen je novčanom kaznom nakon što je snimljen kako ljubi i liže žabe. Njegova suluda radnja ne bi bila protuzakonita da ljubav nije iskazivao u kuhinji restorana, u kojoj je iste 'ljepotice' pripremao gostima.


Sanitarna inspekcija u gradu Davenportu naišla je na neobičan slučaj nepoštivanja higijenskih uvjeta u kuhinji restorana.

Naime, glavni kuhar restorana Osaka, Christopher Turla, snimljen je u kuhinji u kojoj je pripremao narudžbu – pohane žabe.

Prije no što se bacio na posao, Turla je izljubio i izlizao dvije žabice, pa ih ugurao u usta, izvadio i mirno stavio na radnu površinu te krenuo s pripremom.

Šokirani inspektori prijavili su Turlu i kaznili ga s 335 dolara.

Vlasnik restorana Yidi When odlučio je platiti kaznu i pokušao opravdati Christoperovo ponašanje. When je izjavio kako je Turla izvrstan kuhar i jako šaljiv momak, te da je njegovo ljubljenje i lizanje žaba samo obična šala.

Inspektor Lindsay Gorishek nije se složio s takvim objašnjenjem. Naglasio je kako su žabe prijenosnici mnogobrojnih bolesti te da je stavljanje žaba u usta i kasnije na radnu površinu nedopustivo.



Z.Č.
12.08.2010.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
damir123
Admin


Broj postova : 2839
Join date : 23.11.2009
Age : 49
Lokacija : Hrvatska

PostajNaslov: Re: Čudne vjesti   pet kol 13, 2010 12:59 am

Jeo, pio i glumio epileptički napad da ne plati račun



thinkstock, ilustracija

Muškarac iz Baltimorea osuđen je na godinu i pol zatvora nakon što je nekoliko mjeseci jeo u raznim restoranima, no nikada nije platio račun. Pio je vina i uživao u delicijama, a kada je trebao platiti odglumio bi napadaj epilepsije.


Podmukli Andrew Palmer mjesecima je obilazio restorane u kojima je uživao u raznim jelima i pićima, a kada je trebao platiti odglumio bi napadaj epilepsije.

Kako bi mu uvijek u pomoć priskočili gosti i osoblje, nakon što bi 'napadaj' prestao, Palmera bi uvijek otpratili do auta i ne bi mu naplatili račun.

Otkriven je nakon 'gostovanja' u nizu restorana, te je napokon priveden. Osuđen je na čak godinu i pol zatvora.

Palmer ima poveći kriminalni dosje, 40 optužnica za krađu te nekoliko manjih prekršaja.



Z.Č.
12.08.2010.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
damir123
Admin


Broj postova : 2839
Join date : 23.11.2009
Age : 49
Lokacija : Hrvatska

PostajNaslov: Re: Čudne vjesti   pet kol 13, 2010 1:02 am

Htio prodati ljestve čovjeku od kojeg ih je ukrao


Thinkstock

Muškarac, koji je nedavno pušten iz zatvora zbog provale i krađe, opet je uhićenjer je pokušao prodati ukradene ljestve čovjeku od kojeg ih je ukrao.


Lopov je uhvaćen sa ukradenim ljestvama na području Cedar Mill, SAD, jer je žrtva vidjela i prepoznala lopova, piše msnbc.com.

'Kevin Gilman je uhićen i odveden u zatvor zbog optužbe za provalu i krađu. Nakon što je je pušten iz zatvora, Gilman je nazvao žrtvu koju je opljačkao te ga pitao da li je zainteresiran za kupnju ljestava. Tada je žrtva nazvala šerifov ured, a detektivi su ga uhitili nakon što su od njega kupili ukradene ljestve', rekao je glasnogovornik ureda šerifa David Thompson.

Gilman se trenutno opet nalazi u zatvoru, ali ovaj put mora platiti jamčevinu od 100.000 američkih dolara.



K.K.
12.08.2010.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
damir123
Admin


Broj postova : 2839
Join date : 23.11.2009
Age : 49
Lokacija : Hrvatska

PostajNaslov: Re: Čudne vjesti   sub kol 14, 2010 1:29 am

Tuži Disney jer ju je pipkao Pajo Patak



Amerikanka April Magalon htjela je autogram od Paja Patka, a dobila je 'šlatanje' zbog čega je odlučila zadovoljštinu potražiti na sudu.

Disney prodaje karte za filmove putem Facebooka

Incident se dogodio prije dvije godine, a turistica sada traži 200 tisuća dolara od Disney zabavnog parka tvrdeći kako se je zbog incidenta imala probleme sa zdravljem, kao i nesanicu i noćne more.

Magalon (27) je posvjedočila kako ju je Pajo Patak uhvatio za grudi dok je nosila dijete i da se nakon toga šalio pokazujući da je napravio nešto što se ne smije.





I.Pe.
13.08.2010.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
damir123
Admin


Broj postova : 2839
Join date : 23.11.2009
Age : 49
Lokacija : Hrvatska

PostajNaslov: Re: Čudne vjesti   uto kol 17, 2010 10:30 am

VIDEO: Medvjedić deset dana lutao s glavom u tegli



Dok je tražio hranu, medvjedić je zavukao glavu u plastičnu teglu, koju više nije mogao skinuti, a zbog nje nije mogao jesti ni piti.


Tomica traži mamu, sam luta šumom

Slučaj se dogodio u središnjoj Floridi, a mladunčetu se moglo pomoći tek nakon što je majka uspavana. Stručnjaci su objasnili kako medvjedić ne bi preživio još jedan dan s teglom na glavi, piše Telegraph.co.uk.



Spasiocima je trebalo osam dana da ulove medvjediće i neutraliziraju majku. Jedan od spasioca ovako je opisao situaciju: 'Uvijek se činilo da smo 20 minuta iza njih.'

Srećom, pomoć je ipak stigla na vrijeme.



I.Pe.
16.08.2010.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
damir123
Admin


Broj postova : 2839
Join date : 23.11.2009
Age : 49
Lokacija : Hrvatska

PostajNaslov: Re: Čudne vjesti   uto kol 17, 2010 10:33 am

Trećina odraslih u krevetu grli svoju omiljenu igračku


Thinikstock

Istraživanje provedeno među Britancima pokazalo je da je veliki broj njih jako vezan uz svog omiljenog medvjedića iz djetinjstva. Mnogi svog plišanog ljubimca redovito sa sobom nose i na poslovna putovanja.


Više od trećine odraslih osoba svaku večer spava sa svojom omiljenom igračkom iz djetinjstva, pokazalo je istraživanje provedeno među Britancima.

Ista anketa je pokazala da više od polovice Britanaca još uvijek posjeduje svog omiljenog medvjedića iz djetinjstva i da je prosječna starost te igračke oko 27 godina.

Lanac hotela Travelodge proveo je ovo istraživanje na 6.000 Britanaca te je otkrio da je za veliki broj njih odlazak u krevet s omiljenom igračkom savršen način za završetak dana. Njihov plišani ljubimac iz djetinjstva 'umiruje ih i tješi'.

Anketa je također pokazala da 25 posto muškaraca svog medvjedića nosi sa sobom na poslovna putovanja kako bi ih podsjećao na dom.

Iz Travelodge javljaju da su u proteklih par godina čak 75.000 medvjedića ujedinili ponovo s njihovim vlasnicima.

'Vlasnici tih igračaka nisu bili samo djeca, imali smo veliki broj biznismena i poslovnih žena koje su nas zvali jer su zabravili svog medvjedića', rekla je glasnogovornica Travelodgea Shakila Ahmed.

Psihologinja Corrine Sweet, smatra da je grljenje medvjedića važan dio 'britanske nacionalne psihe'.

'To u nama pobuđuje osjećaj mira, utjehe i sigurnosti. U ljudskoj je prirodi da neke osjećaje iz djetinjstva žele pobuditi i u odrasloj dobi', smatra ona, prenosi Telegraph.co.uk.

M.L.
16.08.2010.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
damir123
Admin


Broj postova : 2839
Join date : 23.11.2009
Age : 49
Lokacija : Hrvatska

PostajNaslov: Re: Čudne vjesti   uto kol 17, 2010 10:35 am

Oćelavila zbog nestanka struje u frizerskom salonu


Ilustracija (Thinkstock)

Vlasnica salona za uljepšavanje na sjeveru Mississippija okrivljena je za djelomičnu ćelavost svoje mušterije, koja je trajno izgubila dio kose nakon što je za vrijeme tretmana uljepšavanja u salonu nestalo struje.


Tessa Mingo, vlasnica salona People's Choice Hair u Bruceu, izjavila je da je redovito plaćala račune. No, unatoč tome isključili su joj struju kada je mušteriji bojila kosu.

Mingo kaže da nije bilo načina da ispere kemikalije s mušterijine kose, jer električni bojler u salonu nije radio.

Nesretna korisnica usluga ovog salona ostala je bez većeg dijela kose na vrhu glave.

Mingo smatra da je došlo do zabune, dok iz Pontotoc Electric Powera javljaju da ne smiju javno govoriti o računima i dugovanjima korisnika, prenosi WTVA-TV.



M.L.
16.08.2010.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
damir123
Admin


Broj postova : 2839
Join date : 23.11.2009
Age : 49
Lokacija : Hrvatska

PostajNaslov: Re: Čudne vjesti   uto kol 17, 2010 10:39 am

VIDEO: Proputovao čitavu Afriku sam na motociklu


YouTube

Spencer Conway iz Biddendena u Kentu postao je prvi čovjek koji je potpuno sam obišao afrički kontinent na dva kotača. Ovim putovanjem je za udrugu Spasimo djecu prikupio više od 26.000£.


Ovaj 42-godišnji učitelj engleskog jezika, odrastao je u Africi gdje su mu roditelji radili za britansku vladu.

Tijekom putovanja kroz Afriku Conway je više puta izbjegao smrtnu opasnost. U Keniji su pucali na njega, u Egiptu su ga gotovo kamenovali ljuti seljaci, opljačkan je na granici između Namibije i Angole, a više od dva tjedna je potrošio na čekanje viza i rezervnih dijelova...

Njegovo putovanja kroz 34 zemlje trajalo je devet mjeseci, piše Telegraph.co.uk.

'Nevjerojatno je vratiti se kući, iako mislim da proživljavam nešto poput obrnutog kulturnog šoka. U jednom trenutku prevalio sam 2000 km bez da sam vidio drugu osobu, tako da je prilično teško prilagoditi se', kaže Conway.




Svoje 37.000 milja dugo putovanje, na Yamahi XT660 započeo je u Tunisu. Zatim je preko Libije krenuo dalje na jug istočnom stranom kontinenta, da bi se na sjever Afrike vratio putujući kroz države na zapadnoj obali. Prošao je i kroz Demokratsku Republiku Kongo, koja se smatra jednom od najnestabilnijih zemalja u svijetu.

'Jedna od najopasnijih stvari koja mi se u životu dogodila je kada su tri naoružana napadača otvorila vatru na mene na granici između Kenije i Tanzanije. Sretan sam što sam prošao neozlijeđen, ali sam morao put nastaviti pješice, jer je jedan kotač otpao s motocikla', priča Conway.

Conwayu je tijekom putovanja jako nedostajao krevet i krov nad glavom, jer je većinu noći proveo sam u grmlju.

Prije njega su i drugi motociklisti putovali Afrikom, a snimljen je i dokumentarac na tu temu pod imenom Two Long Way Down, ipak Spencer Conway je prvi koji je to napravio sam samcat.




K.K.
16.08.2010.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
damir123
Admin


Broj postova : 2839
Join date : 23.11.2009
Age : 49
Lokacija : Hrvatska

PostajNaslov: Re: Čudne vjesti   uto kol 17, 2010 10:43 am

VIDEO: Kad plavuša pokuša izbjeći rupu na stazi


YouTube

Zgodna plavuša hoda popločanom stazom. Nailazi na rupu. Uočava rupu. Odluči je preskočiti, ali, nažalost, ne uspijeva. Loša procjena koštala ju je prilično nezgodnog (i smiješnog) pada.


Iako se na prvi pogled čini kao klasična snimka pada plavuše u rupu nasred puta, ovaj video ipak donosi jedno iznenađenje. Glavna akterica videa zamijeti rupu u podu i elegantno je pokuša preskočiti. No, sve je ostalo samo na pokušaju…




M.L.
16.08.2010.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
damir123
Admin


Broj postova : 2839
Join date : 23.11.2009
Age : 49
Lokacija : Hrvatska

PostajNaslov: Re: Čudne vjesti   sri kol 18, 2010 7:32 am

Dječaku glava zapela u zahodskoj dasci


Thinkstock

Godinu i pol star dječak odlučio je iskoristiti zahodsku dasku kao šešir, i tu su počeli problemi. Dječju zahodsku dasku nabio je preko ušiju, pa je njegova majka morala zatražiti stručnu pomoć.


Na svu sreću, vatrogasci koje je pozvala zabrinuta majka iz Loughtona (Essex) riješili su začas problem nestašnog dječaka.

Vatrogasac Steve Seary je posebnom opremom za rezanje oslobodio dječačića.

'Dječak je dasku koja mu je trebala pomoći da se navikne na korištenje zahodske školjke nosio kao šešir. Majka ga je na trenutak ispustila iz vida i on je dasku nabio na glavu što je više mogao. Daska se zaglavila, ali nije bila preuska, tako da je dječak mogao slobodno disati', ispričao je vatrogasac koji je spasio dječaka.

'Bio je hrabar i miran, tako da smo bez problema mogli raditi', dodao je.


M.L.
17.08.2010.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
damir123
Admin


Broj postova : 2839
Join date : 23.11.2009
Age : 49
Lokacija : Hrvatska

PostajNaslov: Re: Čudne vjesti   sri kol 18, 2010 7:34 am

VIDEO: Najljigavija turistička atrakcija svih vremena


(screenshot)

Zid kazališne zgrade u Seattleu, smještene u ulici Post Alley, nosi ime Gum Wall i jedna je od najvećih turističkih atrakcija. Riječ je o zidu oblijepljenom prožvakanim gumama za žvakanje.


Lijepljenje guma za žvakanje na ovaj zid započelo je početkom 90-ih, kada su ljudi iziritirani dugačkim redovima za kupnju kazališnih karata počeli lijepiti žvakaće na zid.

Prvo su na gume za žvakanje lijepili male kovanice, ali s vremenom je običaj lijepljenja novčića nestao i ostale su samo gume za žvakanje.



Kazalište je dva puta pokušalo ukloniti žvakaće sa zida, ali je od toga konačno odustalo 1999. godine.

Danas je zid popunjen tisućama guma za žvakanje u svim mogućim bojama, a što je 'instalacija' više rasla, umjetnost lijepljenja guma žvakanje je postala sofisticiranija.

I dok se iz daljine zid čini prekrasnim, pogled izbliza može izazvati mučninu kod onih osjetljivijeg želuca.


M.L.
17.08.2010.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
damir123
Admin


Broj postova : 2839
Join date : 23.11.2009
Age : 49
Lokacija : Hrvatska

PostajNaslov: Re: Čudne vjesti   sri kol 18, 2010 7:36 am

Dan kada Amerikanke svijetu pokazuju grudi


Thinkstock

Američka organizacija Go Topless diljem SAD-a već godinama organizira prosvjede jer smatra da žene imaju pravo pokazivati u javnosti svoje grudi, baš kao i muškarci.


Već nekoliko godina ova udruga organizira prosvjede diljem SAD-a, pa i ove godine poziva sve istomišljenice da im pridruže na prosvjedima koji će se 22. kolovoza održati diljem zemlje.

Inicijatorice prosvjeda se pozivaju na ustavom zajamčenu jednakost spolova. Aktivistice smatraju da nije u redu da žene koje se u javnosti pojave u toplesu podliježu zakonskim sankcijama, dok je muškarcima dopušteno da pokazuju svoja poprsja.

Žene su pozvane da izađu polugole na ulicu i tako se bore za pravo da im se dopusti pojavljivanje u javnosti golih grudi.

Osnovni cilj organizacije Go Topless je da potaknu žene da na svoje grudi gledaju kao na prirodni i plemeniti dio svog tijela. Smatraju da nema razloga da se grudi skrivaju od pogleda javnosti, nego da ih se treba pokazati i ponositi se njima, baš kao rukama, nogama ili stopalima.
M.L.
17.08.2010.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
damir123
Admin


Broj postova : 2839
Join date : 23.11.2009
Age : 49
Lokacija : Hrvatska

PostajNaslov: Re: Čudne vjesti   sri kol 18, 2010 7:40 am

VIDEO: Šiljcima tjeraju ljude s klupa u parku


Screenshot

Djelatnici jednog parka u Kini dosjetili su se originalnog načina kako otjerati ljude koji sjede na klupama – čeličnim šiljcima. Ako se sami ne dignete, nakon nekog vremena oni će vas podsjetiti da je došlo vrijeme za šetnju.


U parku Yantai u provinciji Shangdong na sjeveru Kine posjetitelje parka koji predugo sjede na klupi počinju 'tjerati' oštri šiljci koji se automatski podižu i onemogućuju udobno sjedenje.

Ako kojim slučajem žele nastaviti sjediti, moraju ubaciti kovanicu u protuvrijednosti od tri kune u kutijicu na klupi kako bi se metalni šiljci povukli.

Poruka je jasna: ako želiš sjediti, plati!

Čelični šiljci su kratki tako da ne mogu nanijeti ozbiljnije ozljede, ali su dovoljno dugi da ljudima na njima nije udobno sjediti, piše orange.co.uk.

Šefovi parka došli su na ovu ideju nakon što su u Njemačkoj vidjeli umjetnički rad kipara Fabijana Brunsinga, koji je napravio sličnu klupu u znak protesta protiv komercijalizacije suvremenog načina života.


PAY & SIT: the private bench (HD) from Fabian Brunsing on Vimeo.
Kod:
http://vimeo.com/1665301

U kineskim parkovima tijekom vikenda milijuni ljudi pokušavaju pronaći svoj mir.

'Želimo osigurati da svatko ima priliku sjeti na klupu i odmoriti se, a ovo je jedan od načina da stanemo na kraj ljudima koji dođu u zoru i borave na klupi cijeli dan', rekao je jedan dužnosnik parka.


K.K.
17.08.2010.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
damir123
Admin


Broj postova : 2839
Join date : 23.11.2009
Age : 49
Lokacija : Hrvatska

PostajNaslov: Re: Čudne vjesti   čet kol 19, 2010 11:25 am

VIDEO: Uskočite u veliku bijelu psinu!


YouTube

Plovilo u stilu Jamesa Bonda zove se Seabreacher X, košta 60.000 £, a može postići brzinu od 80 km/h na vodi ili 40 km/h ispod površine. Dizajnom podsjeća na veliku bijelu psinu, a može doseći visinu od gotovo 4 metra.


Ovaj dvosjed dužine pet metara posjeduje svu raskošnu opremu koju zahtjeva klijentela dubljeg džepa, a high-tech značajke uključuju montirane video kamere pomoću kojih vozač i suputnik mogu pratiti prijenos urona na LCD ekranu, GPS navigaciju i iPod.

Zanimljiv izgled morskog psa koji odlikuje dizajn ovog plovila je rezultat istraživanja o smanjenju topline u kokpitu.

Izumitelji se nadaju da će ovakav jet-ski biti uspješan na tržištu, jer brojke pokazuju da se samo u Americi godišnje obrne oko 34 milijarde dolara u toj industriji, piše Telegraph.co.uk.

'Seabreacher je stvarno za osobe koje imaju dosta novaca, a željni su dobre zabave. Iskustvo vožnje ovog jet-skija je intenzivno i ekstremno', kaže Rob Innes, vlasnik tvornice koja proizvodi Seabreacher, i dodaje da je on vrlo popularan na Bliskom istoku te Koreji i na
Karibima.



G. Innes se pohvalio i činjenicom da su konstruktori američke mornarice već posjetili njegovu tvrtku Redding, u Sjevernoj Kaliforniji te da su bili vrlo zadovoljni dizajnom i mogućnostima Seabrechera.

U budućnosti, tvrtka planira izgraditi plovilo sa još boljim performansama koje će imati dizajn delfina.

K.K.
18.08.2010.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
damir123
Admin


Broj postova : 2839
Join date : 23.11.2009
Age : 49
Lokacija : Hrvatska

PostajNaslov: Re: Čudne vjesti   čet kol 19, 2010 11:29 am

VIDEO: Propovijeda Božju riječ na skateboardu!


YouTube

Video velečasnog Zoltana Lendava, koji pokazuje svoje vještine na skateboardu ispred crkve u Redicsu, malom selu na granici Mađarske i Slovenije, postao je pravi hit na YouTubu. Vidjelo ga je više od 170.000 ljudi.


'Postoji mnogo načina na koji skateboarding može pomoći ljudima da budu bliže Bogu', kaže otac Lendavi i vjeruje da upravo na ovaj način može potaknuti više mladih ljudi da redovito idu u crkvu.

Otac Lendavi naučio voziti skateboard još kao tinejdžer, ali tek kada je postao svećenik shvatio je da može iskoristiti ovu vještinu i tako Božju riječ približiti mladim ljudima, piše telegraph.co.uk.



Inspiraciju za ovakav način propovijedanja dobio je iz života sveca Johna Bosca, talijanskog svećenika i učitelja, koji je živio u 19. stoljeću, i svoj je život posvetio poboljšanju života mladih koristeći igru kao dio nastave.

Čini se da napor oca Lendava ima rezultata, jer nedugo nakon što je pokazao svoje vještine na skateboardu, trojica tinejdžera koji nikada nisu bili u crkvi počeli su redovito dolaziti na nedjeljnu misu.


K.K.
18.08.2010.

[Vrh] Go down
Korisnički profil
damir123
Admin


Broj postova : 2839
Join date : 23.11.2009
Age : 49
Lokacija : Hrvatska

PostajNaslov: Re: Čudne vjesti   čet kol 19, 2010 11:30 am

Američki brucoši misle da je Beethoven pas


Thinkstock

Za generaciju studenata koja ove godine započinje studij u SAD-u Čehoslovačka nije nikada ni postojala, a Clint Eastwood je isključivo senzibilan redatelj. Malo je onih koji su čuli za Prljavog Harryja.


Godišnja provjera novopečenih studenta na američkim sveučilištima pokazala je da je većina brucoša zaboravila pisati olovkom, smatra da je e-mail prespor način komunikacije te misli da je Beethoven pas, a Michelangelo kompjuterski virus.

Veliki broj studenata prve godine također vjeruje da Čehoslovačka nikad nije ni postojala, Fergie im je prije svega pop-pjevačica, a ne vojvotkinja, Clint Eastwood za njih je senzibilan redatelj, a ne Prljavi Harry, dok im je John McEnroe zvijezda TV-reklama, a ne tenisač, pokazuju podaci godišnje liste Mindset s Beloit Collegea.

Listu je 1998. sastavio profesor humanističkih znanosti s Beloit Collegea Tom McBride zajedno s bivšim direktorom za odnose s javnošću Ronom Niefom.

Ovaj test uskoro je posto jedan od glavnih pokazatelja promjene te kronološki ključ kulturnih i političkih događaja koji su oblikovali generaciju.

Prva lista pokazala je da je generacija rođena 1980. čula za samo jednog papu – Ivana Pavla II.

Za generaciju koja je studij upisivala 1999. Jugoslavija nije nikad postojala, dok pripadnici generacije nakon njih na Ruse i Kineze nisu gledali kao na 'crvene'.

Pripadnici generacije rođene 1983. na Sarajevo su gledali isključivo kao na ratnu zonu, a ne kao na Olimpijski grad, a za one godinu dana mlađe u Južnoafričkoj Republici aparthejd nikad nije ni postojao.

Za studente američkih sveučilišta koji će ove godine dobiti svoje diplome Njemačka nikad nije bila podijeljena, profesionalni sportaši su se uvijek natjecali na Olimpijskim igrama, oduvijek su postojali reality showovi, a u avionima se nikad nije smjelo pušiti.


M.L.
18.08.2010.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
damir123
Admin


Broj postova : 2839
Join date : 23.11.2009
Age : 49
Lokacija : Hrvatska

PostajNaslov: Re: Čudne vjesti   čet kol 19, 2010 11:33 am

Zbog jazza ćete vjerojatno završiti na 'vješalima'


Thinkstock

Matematičar Jon McLoone izračunao je koju je riječ najteže pogoditi u igri 'vješala'. Njegovi izračuni su pokazali da najviše ljudi strada kada je u pitanju riječ 'jazz'.


Jon McLoone napravio je kompjutersku igricu s nizom algoritama kako bi pronašao odgovor na ovo pitanje koje ga je očito jako mučilo.

Njegova osnovna pretpostavka bila je da će osoba koja pogađa češće odabirati uobičajena slova, poput samoglasnika, od onih koja se rjeđe koriste u engleskom jeziku, poput Q, X, Z ili J.

McLoone je simulirao 50 partija 'vješala' za svaku riječ u rječniku. To je otprilike 90.000 riječi i oko pet milijuna partija.

Nakon toga McLoone je odabrao 1.000 riječi koje su se pokazale najtežima te je sa svakom od njih odigrao još 3.000 partija.

Nakon odigranih osam milijuna partija 'vješala' došao je da zaključka da je najteže pogoditi riječ 'jazz'.

M.L.
18.08.2010.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Sponsored content




PostajNaslov: Re: Čudne vjesti   Today at 1:31 pm

[Vrh] Go down
 
Čudne vjesti
Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 24 / 26.Go to page : Previous  1 ... 13 ... 23, 24, 25, 26  Next

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Bure Bez Dna :: Svašta po malo-
Forum(o)Bir: